Кухня по поръчка

Понякога мястото в жилището не е подходящо за монтиране на готова кухня. Друг път просто не си харесвате нищо от мебелните магазини. Тогава идва вариантът за кухня по поръчка. Вижте някои полезни съвети по темата

Каква ще е формата?

В зависимост от мястото, с което разполагате, трябва предварително да помислите в каква форма искате да бъде кухнята, за да може шкафовете и уредите да бъдат практично подредени. Най-често хората се спират на Г или U-образна форма. Но кухнята може да бъде също едноредова (с шкафчета само на едната стена) или двуредова (с шкафове на две срещуположни стени или с кухненски остров).

Кои мебели ще са вградени?

Естетически по-добре е, ако основните уреди (фурна, хладилник, съдомиялна) са вградени в кухненските шкафове. Но тъй като тук мебелите са по поръчка, може да избирате. Например, хладилникът да остане невграден, а да отделите място за микровълновата и аспиратора. Ако кухнята е малка, има вариант също котлоните да се прибират и вадят с помощта на плъзгащ механизъм.

Ще има ли плочки на стената?

В повечето кухни в миналото стената между долния и горния ред шкафове е била покрита от декоративни плочки с цел, когато пръска вода от мивката или мазнина, докато готвите, да се чисти по-лесно. Днес този вариант може да се замени с гръб на плот, идентичен с този, който сте избрали да бъде монтиран като работен. Разликата е, че основният плот представлява по-дебела плоскост, а гърбът, който се монтира на стената, е по-тънък.

Какви механизми ти трябват?

Когато поръчвате кухня, майсторът ще ви попита какви механизми искате да монтира в шкафовете и дали изобщо искате такива. Механизмите се монтират с цел улесняване на работата на домакинята и по-практичната организация на кухнята. Най-често хората избират въртящ плот за ъглов шкаф, плъзгащ механизъм за бутилки, механизъм за чинии (подобен на този от съдомиялната).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *